Kaufland: Българските производители, с които си партнираме

Инвестираме в качественото и устойчиво партньорство с българските производители. Високото качество на всеки един продукт е абсолютният приоритет, който споделяме. Затова работим рамо до рамо с тях в полза на тяхното развитие и реализация на пазара.

Предлагаме над 4 300 български продукта в постоянния си асортимент в страната, като в по-големите хипермаркети на веригата броят им достига близо 5 000. Родното производство преобладава в ключови хранителни категории като месо, млечни продукти, хляб и хлебни изделия.

Над 60% от производителите, с които работим, са български, а голяма част от тях растат с нас от самото начало. Качеството на продукцията им е важно за нашите потребители, затова оказахме финансова помощ на 11 български фермери в размер на над 250 хил. лв., за да се сертифицират по програмата на Световната банка Global G.A.P. В резултат на това производителите имат възможност да намалят наполовина торовете и препаратите за растителна защита и да оптимизират производствените си разходи.

Тук можете да прочетете историите на част от родните производители, с които си партнираме – https://www.kaufland.bg/asortiment/svezhest-kachestvo/roden-vkus.html