SOpharmacy: Промени в посока опазването на природата и околната среда

Ние в SOpharmacy вярваме, че бъдещето на нашата планета е в нашите ръце. Затова предприехме промени в посока опазването на природата и околната среда.
Грижата за здравето е най-доброто лекарство, а природата е основен наш източник. За да се грижим за себе си, трябва да подхождаме отговорно и към природата и нейното опазване. Ето как, с разбиране и грижа, стартираме няколко еко-инициативи, за да помогнем на планетата ни, която наричаме майка.

Край на найлоновите торбички

В периода юни – август 2020 поетапно спираме предлагането на найлонови торбички във всички наши обекти. На тяхно място ще има торбички от картофено и зеленчуково нишесте. Те са 100% биоразградими, компостируеми и наторяващи почвата. Рециклират се при нормални условия на околната среда за период от 90 до 180 дни. Торбичките са здрави и еластични, за многократна употреба и издържат товар до 5 килограма.

Новите ни рекламни материали

От юни започваме да използваме 100% рециклирана хартия за отпечатването на нашите рекламни материали. Тя е по-скъпа, по-тъмна, но за сметка на това нито едно дърво няма да пострада.

Намерете ни онлайн, а не на хартия

За да намалим своя отпечатък върху природата, намаляваме тиража и количеството на печатните ни материали и се фокусираме върху дигиталните ни канали за предоставяне на информация за актуални предложения (уеб сайта на SOpharmacyFacebook и Instagram).

Да си „зелен“ и да се грижиш за природата изисква повече усилия и повече средства. Ние в SOpharmacy вярваме, че инвестицията днес е възвръщаемост за бъдещите поколения и за нас самите. Видяхме как изолацията на хората повия върху водите във Венеция, върху чистота на въздуха, а дори и върху озоновия слой. Нашият апел е да не се носим по течението, а заедно да бъдем промяната!

 

Повече за нашата инициатива можете да научите тук: https://sopharmacy.bg/bg/news/newsItem6Code