„Семейството е дар“ – съвместна кампания на ФАНТАСТИКО и SOS детски селища България

 

139 100лв. в подкрепа на приемната грижа, предоставяна от SOS Детски селища България, събра дарителската инициатива под надслов „Семейството е дар“ в супермаркети ФАНТАСТИКО. Средствата са дарени от клиентите на веригата в периода 31 март – 27 април 2022г.

„Семейството е дар, така както е дар и всяка една подкрепа към децата, за които сме поели ангажимент да растат в среда на уважение, любов и сигурност – да растат в нашите приемни семейства. Затова от името на SOS Детски селища България благодаря за даровете, които направи както ръководството на Фантастико, заставайки зад SOS каузата, така и на техните клиенти, които ни подкрепиха“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Благодарение на съвместните кампании на ФАНТАСТИКО и SOS Детски селища България до този момент са подкрепени 540 деца – част от тях са били настанени в приемни семейства, а други са обхванати чрез програмите за превенция на раздялата от семейството.

„Това беше петата ни съвместна дарителска инициатива с SOS Детски селища България. Много сме щастливи, че клиентите на ФАНТАСТИКО отново застанаха зад кауза, която дава възможност на деца да растат в семейна среда, да се развиват, да стават по-уверени, да получат образование. Благодарим на нашите над 700 касиери, които не спираха да разясняват защо тази кауза е толква важна!“, заяви Мирослава Георгиева от ФАНТАСТИКО ГРУП.

Сдружение SOS Детски селища България в момента предоставя приемна грижа чрез 66 приемни семейства в Трявна, Габрово, Велико Търново, София, Перник и Брезник.  По този начин деца, разделени от родителите си, растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност. С тях работят квалифицирани екипи от педагози, психолози, психотерапевти, логопеди и социални работници, които подпомагат тяхното развитие. SOS Детски селища България подкрепя приемните родители през целия им път от кандидатстването като приемно семейство до същинската работа като приемен родител. Целта на съвместната работа на сдружението и приемните родители е да стимулират развитието на потенциала на всяко дете чрез осигуряване на извънкласни дейности, организиране на детски летни и зимни лагери, работа със специалисти по детско развитие и материална подкрепа.