SOpharmacy стана член на Сдружението за модерна търговия

Компанията има над 200 аптеки в 46 града

SOpharmacy е верига от аптеки, част от Софарма Трейдинг, която продължава и надгражда дългогодишната традиция на компанията в грижата за здравето. Веригата предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти в многобройните си обекти в цялата страна с над 1550 служители. Онлайн аптеката  – sopharmacy.bg – е водеща онлайн аптека в България с над 11 000 продукта.

Веригата стана тринадесетият член на Сдружението за модерна търговия, което обединява най- големите компании в търговията на дребно в страната: „Билла България”, „Фантастико Груп“ , „Дайхман търговия с обувки“, „дм България“, “Доверие – Брико” („Мосю Бриколаж“), „ИКЕА – България“, „Кауфланд България” , „Лидл България”, “Максима България” („Т Маркет“), „ПЕПКО България“, „ПроМаркет“ и „Хиполенд“.

Във връзка с присъединяването на SOpharmacy към СМТ, изп. директор на сдружението Николай Вълканов заяви:

„ Радваме се, че компания, част от семейството на Софарма трейдинг се присъедини към СМТ. Така нашето сдружение разширява портфолиото на компаниите, които отстояват ценностите на свободния конкурентен пазар и застават зад етичните принципи, които най- големите в бранша приемат подавайки си ръка за сътрудничество чрез СМТ. Вярвам, че най- новият ни член ще допринесе за постигането на общите ни цели – да успеем да ускорим развитието на българската икономика и да създадем здравословна среда на диалог между бизнеса, институциите и потребителите.“

От създаването си Сдружението за модерна търговия работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане на развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

За последните над две десетилетия членовете на СМТ са инвестирали в България повече от 3.5 млрд. лв. Ежегодно те внасят в държавния бюджет над 600 млн. лв. под формата на данъци и имат значителен принос за изсветляване на икономиката. Компаниите в сдружението са сред най-големите работодатели у нас с повече от 23 хил. служители.