Kaufland е единственият ритейлър с „Награда на публиката“ в конкурса „Сграда на годината“

Отличието бе присъдено след публичен вот в престижната класация на Градът Медиа Груп, а компанията е член на СМТ

Kaufland Манастирски ливади получи приза „Награда на публиката“ на националния ежегоден конкурс „Сграда на годината“, организиран от Градът Медиа Груп. Това е първото значимо отличие за хипермаркета, само малко повече от месец след официалното му откриване в ж.к. Манастирски ливади в София.

Kaufland България е единственият ритейлър, който се нареди в топ 3 на победителите сред близо 90 от най-добрите постижения на сградното строителство и архитектурата в България. Най-голямата търговска верига в страната получи изключително високата оценка на публиката, завоювайки третото място в оспорваната конкуренция.

„Награда на публиката“ е най-значимото признание за нас! Тя е доказателство за усилията ни да бъдем до клиентите си, да се стараем всекидневно да им предоставяме най-доброто изживяване. Нашият хипермаркет е не просто комбинация от бетон и стомана, а реално постижение, в което са обединени изискванията на архитектурния ансамбъл и необходимостта от функционалност. Всеки елемент е внимателно избиран, всяка крива и линия – предвидени, за да създадем нещо уникално. Този успех е не само наш, това е успех и за нашите клиенти, които вярват във визията ни! Наградата е доказателство, че когато обединим усилията и стремежите си, ние създаваме сграда, с която преобразяваме не само пространството около нас, но и начина, по който виждаме света.“, обяви по време на връчването на наградата Тодор Левенов, ръководител „Нови проекти и модернизации“ в Kaufland България.

За изграждането на „най-технологичния“ магазин в „Манастирски ливади“ са инвестирани 50 млн. лв. Той е разположен върху площ от близо 10 000 кв. м. на 3 нива, така че да комбинира функционалност и устойчивост на пространството и материалите. Вертикалното строителство спестява хоризонтално застрояване и освобождава 40% повече „зелени“ площи в рамките на терена. За обезпечаване нуждите на магазина се използва 100% „зелена“ енергия, към която Kaufland премина изцяло от март 2022.

За Сграда на годината:

Учpeдeн пpeз 2002 г., Haциoнaлeн ĸĸypc „Cгpaдa нa гoдинaтa“ e нaй-пoпyляpнoтo и пpecтижнo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и apxитeĸтypaтa в Бългapия. Цeлтa нa Koнĸypca e дa oтличaвa нaй-дoбpитe пocтижeния пpи peaлизaция нa cъвpeмeнни cгpaдни пpoeĸти пpeз cъoтвeтнaтa гoдинa в Бългapия, ĸaĸтo и cвъpзaнитe c peaлизaциятa им инвecтитop, apxитeĸт и cтpoитeл.

Haциoнaлeн ĸĸypc “Cгpaдa нa гoдинaтa” ce opгaнизиpa oт ГPAДЪT Meдиa Гpyп пoд пaтpoнaжa нa Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo. Cъбитиeтo ce ocъщecтвявa c пoдĸpeпaтa нa индycтpиятa, aĸaдeмичнитe и бpaншoвитe opгaнизaции в oблacттa нa инвecтициитe, пpoeĸтиpaнeтo и cтpoитeлcтвoтo в Бългapия