Kaufland България посреща 30 младежи в лятното издание на практикантската си програма

Kaufland България посреща 30 младежи в новото издание на своята лятна практикантска програма, която започва през месец юли. Кандидатстването е вече отворено и желаещите да се включат в нея могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: kariera.kaufland.bg

Участниците в лятната практикантска програма на Kaufland България са ученици в 11 и 12 клас, които са навършили 18 години. По време на своята практика младежите ще могат да се запознаят отблизо с дейността на всички сектори на работа в 15 хипермаркета на търговската верига в 15 града у нас: Асеновград, Благоевград, Ботевград, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица, Добрич, Казанлък, Карлово, Монтана, Перник, Петрич, Силистра, Хасково и Ямбол.

В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения и получават атрактивно месечно заплащане. Обучението им в хипермаркет на Kaufland е с продължителност от 210 часа и се провежда по време на лятната ваканция. Всеки участник има възможност да придобие реална представа за работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и какви са основните дейности и процеси, които се извършват там. Сред основните практически задачи на учениците са активната комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен интересната работа, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. През цялата програма те ще имат ментори – ръководители на съответния отдел в магазина – и възможност за изграждане на професионална мрежа с контакти, още докато са в училище.

Kaufland България провежда и развива своята практикантска програма в продължение на 6 години, като всяка година между 70 и 100 ученици преминават през нея. Тя е част от редица обучителни инициативи на компанията, създаващи по-силна връзка между образованието и бизнес практиката. В началото на този месец компанията обяви четвъртото издание на програмата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“ – иновативна програма, която цели да подготви бъдещите търговци в компанията. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.