BILLA БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ НА ФОНДАЦИЯ „КОНКОРДИЯ БЪЛГАРИЯ“

За десета поредна година BILLA България подкрепя каузата на Фондация „Конкордия“ с финансово дарение на стойност 10 000 лева. То ще обезпечи дейности, насочени към социалното и образователно развитие на 10 момичета и момчета, лишени от родителски грижи, на възраст от 7-15 години, които са настанени в Детската къща на организацията в гр. Божурище. За период от 6 месеца, сумата ще подсигури провеждането на регулярни образователни занимания, допълнителни арт-работилници, екскурзии с цел опознаване на културните забележителности у нас и планински походи на Витоша.

„В BILLA вярваме, че всяко дете заслужава да расте спокойно в подкрепяща семейна среда и да му бъдат предоставени необходимите възможности за развитие, за да опознае света. Благодарение на сътрудничеството ни с професионалистите от Фондацията „Конкордия“ успяваме да подкрепим десетки младежи. Щастливи сме, че целенасочените ни усилия водят до значими резултати и по-добри условия за живот за младите личности,“ споделя Вигинтас Шапокас, BILLA България и Фондация „Конкордия“ допълнително планират и редица събитийни инициативи, насочени към развитието на „меки“ умения, подкрепа за актиния начин на живот и грижа за околната среда. Инициативите ще бъдат подкрепени от служители в компанията, които ще се включат в спортни турнири и еко акции през следващите месеци от годината.

Търговската верига е доверен партньор на Фондацията от 2012 г. През изминалата година компанията инвестира 16 000 лв. в полза на дейностите на Детска къща „Конкордия“, които насърчават допълнителното образование, социални умения и комуникация, здравна и психологическа подкрепа на уязвими и малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване.